Slapukų politika

Mes rūpinamės Jūsų duomenų saugumu. Vertiname Jūsų pasitikėjimą mumis ir esame įsipareigoję saugoti bei atsakingai tvarkyti Jūsų asmens duomenis. Pateikiame išsamią informaciją, kaip tvarkome asmens duomenis naudodami slapukus. 

Jei kilo klausimų ar neaiškumų dėl mūsų naudojamų slapukų, jūs galite kreiptis į AB „Mano bankas“ paskirtą duomenų apsaugos pareigūną, tokį kreipimąsi pateikiant elektroniniu paštu dpo@mano.bank

Pakeisti slapukų nustatymus galite čia. 

Kas yra slapukas?

Slapukas (angl. cookie) – tai nedidelė tekstinės informacijos rinkmena, atsiųsta į asmens (toliau – lankytojas) kompiuterį ar kitą įrenginį (pvz. mobilųjį telefoną) asmeniui besilankant svetainėje, ir išsaugomas svetainės lankytojo naršyklėje. Slapukas yra atsiunčiamas į asmens kompiuterį ar kitą įrenginį tam, kad išsaugotų duomenis, o atsakingas už šio slapuko diegimą asmuo galėtų jį atkurti ar atnaujinti.

Ar visi slapukai atlieka tą pačią funkciją?

Ne, yra skirtingų tipų slapukai ir skirtingi jų panaudojimo būdai. Slapukus galima suskirstyti į kategorijas pagal teikėją, paskirtį, galiojimo ir saugojimo laiką bei jų vietą svetainėje. Svetainėje lankytojas ataskaitą apie naudojamus konkrečius slapukus gali rasti čia. Slapukai pagal funkcinę paskirtį plačiau apibūdinti Politikoje toliau. 

Būtini slapukai

Būtinieji slapukai užtikrina svetainės funkcionalumą ir leidžia atlikti pagrindines svetainės funkcijas, pavyzdžiui, lankytojo prisijungimą ar paskyros valdymą. Be būtinųjų slapukų svetainė negali būti tinkamai naudojama.

Veikimą gerinantys slapukai

Veikimą gerinantys slapukai saugo informaciją apie tai, kaip lankytojai naudojasi svetaine, pavyzdžiui, kurie puslapiai lankomi dažniausiai. Šie slapukai nerenka svetainės lankytoją leidžiančios atpažinti informacijos. Visa šių slapukų renkama informacija yra anoniminė.

Tiksliniai slapukai

Tiksliniai slapukai įrašo lankytojo apsilankymą svetainėje, jo aplankytus puslapius ir nuorodas, kuriomis naudojosi; taip pat leidžia bankui atpažinti lankytojus, besilankančius skirtingose svetainėse (pvz. turinio / rinkodaros partnerių). Šią informaciją duomenų valdytojas naudos tam, kad svetainė ir joje pateikiama reklama bei kitos rinkodaros priemonės kuo labiau atitiktų būtent lankytojo interesus.

Kaip pakeisti slapukų nustatymus

Jei esate sutikę su slapukais, visada galite pakeisti savo pasirinkimą ar savo duotą sutikimą atšaukti - tai atliekama svetainėje pasirenkant nuorodą „Slapukų nustatymai“ arba pakeičiant savo interneto naršyklės nustatymus. Jei sutikimo dėl slapukų naudojimo nesuteiksite, slapukai, išskyrus būtinuosius, nebus įdiegti, tačiau pranešimas apie slapukų naudojimą pasirodys kiekvieną kartą apsilankius svetainėje.

Kokias teises Jūs turite? 

Jūs turite teisę: 

  • gauti iš AB „Mano Bankas“ informaciją apie tvarkomus Jūsų asmens duomenis; 

  • reikalauti, kad neteisingi, neišsamūs ir netikslūs Jūsų asmens duomenys būtų ištaisyti;

  • reikalauti, kad Jūsų asmens duomenys nebebūtų toliau tvarkomi tiesioginės rinkodaros tikslais. 

Kaip „Mano bankas“ užtikrina Jūsų asmens duomenų saugumą? 

Slapukų surinkti asmens duomenys tvarkomi ir jų saugumas užtikrinamas vadovaujantis Bendrojo duomenų apsaugos reglamento, Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo, Lietuvos Respublikos elektroninių ryšių įstatymo bei kitų asmens duomenų apsaugą, duomenų saugumo užtikrinimą reglamentuojančių teisės aktų nuostatomis, banke galiojančiomis „Asmens duomenų tvarkymo taisyklėmis“. Vadovaudamiesi teisės aktų reikalavimais mes taikome saugumo priemones, kurios užkirstų kelią neteisėtam asmens duomenų atskleidimui bei neteisėtam jų panaudojimui.